Minusta

Olen valokuvaaja Hollolasta, Lahden naapurikunnasta. Intohimoni on aina ollut luoda jotain uutta. Tämä lopulta ajoi minut valokuvaajaksi. Valokuvausharrastukseni alkoi 2010, silloin perustelin vaimolle, että olisiko aika saada joululahjaksi järjestelmäkamera, niin saataisiin hevosista parempia kuvia. Vaimoni on hevosalan yrittäjä ja hevosistamme piti tehdä kuvapäivityksiä nettiin jne. Lopulta joulupukki toi kameran, se oli Canon EOS 500D, sillä kuvailtiin pitkään kunnes aloin tekemään kuvausta sivutyökseni ja lopulta lähdin opiskelemaan valokuvausta Tampereella Visuaaliviestinnän instituutiin.

Elämme kuvatulvan aikaa, kuvia kuvataan todella paljon, meistä jokainen voi valokuvata rajattomasti. Jotta kuvat erottuvat ja ne huomattaisiin, niin edellyttää se valokuvilta luovuutta, tarinaa, korkeaa laatua, mielenkiintoista ja nokkelaa valon näkemistä ja hallintaa, sekä korkealuokkaista viimeistelyä.

Ihmisiä kuvatessani kuitenkin kaikkein tärkein asia on saada yhteys kuvattavaan ja hyvä fiilis kuvattavalle. Ilman tätä kuvaajan ja kuvattavan välistä luottamusta ja fiilistä ei kuvista saa kaikkea irti. Se näkyy ilmeistä, olemuksesta, silmistä ja ihan kaikesta.

Mielestäni hyvän valokuvan tärkeimmät asiat ovat tarina, joissakin tilanteissa juuri oikea ajoitus, valaisu sekä estetiikka ja tunnelma. Näillä saadaan kuvista mielenkiintoisia.

Valokuvaajaksi olen opiskellut Tampereella Visuaaliviestinnän instituutissa.

Kuvallisen ilmaisun perustutkinto, kuva-artesaani (KIP)
Valokuvaajan ammattitutkinto (VAT)

Timo Keränen