Asuntokuvaus

Hyvät myyntikuvat asunnon myynnin yhteydessä ovat avain ostajien mielenkiinnon herättämiseksi. Ei ole lainkaan yhdentekevää, että millaisilla kuvilla asuntoa myydään. Mikäli asuinalueella on muita vastaavia asuntoja myynnissä, niin on selvää, että hyvät kuvat myytävästä asunnosta keräävät eniten mielenkiintoa.

Tarkkaan harkitut ja mahdollisesti somistetut kuvat lisäävät ostajien tunnetta hyvin pidetystä ja huolletusta kodista. Parhaimmillaan kuvista välittyy lämmin, turvallinen, viihtyisä sekä miellyttävä tunnelma. Sellainen jolta jokaisen kodin pitäisi tuntua.

Kaikkea ei tarvitse kuvissa näyttää, mutta rehellisiä pitää olla. Olen vuosien saatossa törmännyt asiakkaisiin jotka pelkäävät photoshopattuja kuvia, ja miten ne johtavat mahdollista asiakasta harhaan. Pahimmillaan nämä ylihienoiksi tehdyt kuvat aiheuttavat näytössä pettymyksen. Asunto ei vastaakaan sitä mitä se kuvissa oli.

Ensi tunnelma asunnosta on tärkeä, aivan kuin uuden ihmisen tavatessa, tai autokaupassa tms. Siksi myös asunnon myyntikuvista pitää syntyä ostajille tunne, että tuo on minun tulevaisuuden kotini. Asunnon ostaminen on pitkälti tunne asia, ostajan pitää tuntea asunto omaksi kodikseen. Sen vuoksi asunnosta voidaan ottaa fiiliskuvia mukaan, joilla ei vain esitellä asuntoa, vaan luodaan tunnetta, että miltä asuminen juuri siinä kodissa voisi tuntua ja näyttää. Näiden asioiden vuoksi kannattaa asuntokaupassa luottaa ammattitaitoiseen asuntokuvaajaan.

Alla muutamia referenssi kohteita kuvaamistani asunnoista.